Wat kost een scheiding gemiddeld?

Scheiden heeft niet alleen persoonlijke, maar ook financiële consequenties. Dat begint al bij het inschakelen van een advocaat of mediator en eindigt bij het verdelen van bezittingen en regelingen rondom alimentatie. Wat een scheiding u gemiddeld kost, is dan ook afhankelijk van uiteenlopende factoren.

De grootste kostenpost bij een echtscheiding is doorgaans de advocaat. Deze hanteert vaak tarieven tot honderden euro’s per uur, terwijl u daarnaast wellicht ook nog andere specialisten moet inschakelen. In zee gaan met een veelzijdig onderlegde mediator is hierdoor vaak een beter idee. Het bedrag wat de scheiding u gemiddeld kost valt hierdoor lager uit.

Wat kost scheiden zonder advocaat gemiddeld?

Scheiden zonder advocaat bespaart u het nodige geld wat u ook aan andere zaken kunt besteden. Daarnaast zijn er meer redenen om in plaats van een advocaat een mediator (eventueel met juridische achtergrond) in te schakelen. Deze vervult een bemiddelende functie en zet daarmee in op een relatief harmonieuze afwikkeling van de echtscheiding in plaats van een vechtscheiding.

Heeft u zorgen over het bedrag wat een scheiding u gemiddeld kost? Bij Maatwerkmediators heeft u de keuze uit uiteenlopende specialisten die elk een eigen transparant uurtarief hanteren. Zo krijgt u een goed beeld van de kosten die aan de echtscheidingsprocedure verbonden zijn en kunt u ook nog eens een expert kiezen waarvan de achtergrond exact aansluit op uw situatie.

Wat zijn de kosten van een scheiding via mediation?

Naast de kosten voor een advocaat of mediator, kost een scheiding u direct of indirect ook op andere manieren geld. Zo krijgt u te maken met zaken als partneralimentatie, kinderalimentatie en regelingen rondom huis en hypotheek. Afhankelijk van uw draagkracht kunnen deze grote financiële consequenties hebben.

Mediation door Maatwerkmediators verzekert u van deskundig advies over de best mogelijke oplossing voor alle betrokken partijen. Heeft u specifieke vragen over de duur van uw alimentatieverplichtingen of uw fiscale aftrek over de hypotheekrente? Onze mediator is exact op de hoogte van de wetgeving en vertelt u wat de scheiding u gemiddeld kost.

Wat kost een scheiding gemiddeld?

Na het lezen van bovenstaande begrijpt u dat het lastig is om een concreet antwoord te geven op de vraag wat een scheiding gemiddeld kost. De exacte kosten zijn afhankelijk van uiteenlopende factoren zoals het inschakelen van een mediator of advocaat en uw draagkracht en betalingsverplichtingen nadat de echtscheiding een feit is.

Eén ding is in elk geval zeker: wat de scheiding u gemiddeld kost, kunt u zelf positief beïnvloeden door hulp in te schakelen van een deskundige mediator. Wij zorgen voor een eerlijke financiële oplossing voor alle betrokkenen, zodat u weer positief vooruitblikt op de toekomst. Meer weten? Bel ons op 0591-670591 voor een vrijblijvend gesprek.