Drs. Arlette Booms

Drs. Arlette Booms

Direct contact met mij
marker
Noord-HollandAmsterdam e.o.
"Ik bemiddel onafhankelijk, zodat u redelijk kunt blijven overleggen tot u eruit bent"

Scheiden is een lastige zaak, waarbij er een heleboel op u af komt. Het belangrijkste voor u is meestal de kinderen en hoe het financieel verder moet. Mediation schept duidelijkheid, is meerpartijdig en vermindert frustratie. Belangrijkste in een scheiding is toch in gesprek blijven en niet (nog meer) tegenover elkaar te komen staan. Dit scheelt vrijwel altijd veel tijd en geld.

Wie ben ik?

Als geregistreerd en ervaren Familiemediator en systemisch coach werk in Amsterdam en omgeving in mijn eigen praktijk en ook op de verschillende Rechtbanken van Noord-Holland (Amsterdam, Haarlem en Alkmaar). Daarnaast werk ik als bijzondere curator Jeugdzaken voor de rechtbank.

Drs. Arlette Booms

Ik ben aangesloten bij

Samen nadenken over wat mogelijk is

In mijn praktijk komen mensen die bewust kiezen voor mediation en mensen die al in een rechtbankzaak zijn verwikkeld en verwezen zijn door de rechtbank – soms zelfs tot het hof van Justitie. Ik ben dus zeer ervaren in de-escalatie en door mijn systemische werk krijgt u beiden al snel zicht op de dynamiek die u verdeelt en vasthoudt.

Ik bemiddel onafhankelijk, zodat u redelijk kunt blijven overleggen. En ik waarborg het belang van de kinderen. Mét goede afspraken bent u nog steeds in staat om uw kinderen een gelukkige jeugd te geven. U maakt samen een op maat gesneden ouderschapsplan; we berekenen de alimentatie of kijken wat er past en we maken een convenant over de verdeling. Bedenk goed dat in mediation (dat kan in een rechtszaak niet) u nog alles kunt afpreken wat u samen het meest haalbare, prettigste en meest logische vindt. U kent uw situatie immers het best. Datzelfde geldt voor de verdeling van het huis en financiën. Wat wilt u er mee en hoe valt dit te organiseren?

Diversiteit in mijn praktijk

In mijn mediationpraktijk in Amsterdam zit ik natuurlijk in een multiculturele context. Ik begeleid dan ook regelmatig stellen die oorspronkelijk uit een ander land komen of een andere culturele achtergrond hebben. Die cultuurverschillen maken soms dat het bij scheiding net iets anders gaat en het geeft ook uitdagingen op financieel en zakelijk vlak. Is uw huwelijk wel ingeschreven in Nederland? Wat zijn de rechten van ieder als dat niet zo is? Enzovoort…

Systemisch werken

Ik heb me steeds meer ontwikkeld als systemische coach en werk veel met (tafel)-opstellingen. Dit geeft meestal snel veel inzicht, haalt u uit de discussies en maakt de scheiding tot een diepe leerervaring. Belangrijk is het om te voelen (zonder te praten over schuld) dat deze scheiding het effect is van de hele context van u beiden (verleden en heden).

Proces en kosten mediation

Ieder proces is maatwerk. Meestal starten we met een intakegesprek, waarbij ook de mediationovereenkomst wordt besproken en ondertekend. Daarmee is meteen de vertrouwelijkheid geregeld. Alles wat in de mediation wordt besproken, is vertrouwelijk. Slechts de uitkomst – mits ondertekend – is openbaar. Heeft u recht op subsidie van de Raad voor Rechtsbijstand? Dan regelen we dat meteen. In dit eerste gesprek worden de vaste elementen van mediation benadrukt en uitgelegd: vrijwilligheid, transparantie en geheimhouding. Ook bespreken we de kosten (particulieren zonder recht op gesubsidieerde bijstand betalen € 150 per uur inclusief 21% btw*; anderen betalen slechts de eigen bijdrage van € 53/€ 105 euro).

Gemiddeld hebben we aan 3 tot 5 bijeenkomsten voldoende.

Neem contact op met mij

Stuur een mail naar arlettebooms@maatwerkmediator.nl of gebruik het onderstaand contactformulier.