Kinderen

Kinderen

Een scheiding betekent voor een kind een lastige en verdrietige periode, waarin het te maken krijgt met grote veranderingen. De manier waarop ú de scheiding aanpakt (en verwerkt), bepaalt uiteindelijk voor een belangrijk deel de impact op het leven van het kind of de kinderen.

Een mediator helpt u om collega-ouders te worden

Wij ondersteunen u bij de overgang naar ex-partners met behoud van ouderschap. U wordt collega-ouders in de zorg en opvoeding van uw kind en wilt een nieuw en veilig thuis voor uw kind creëren.

We kijken samen naar de mogelijkheden en oplossingen van zaken die voor het kind geregeld moeten worden. We zorgen voor afspraken voor de korte en de lange termijn, waar het hele gezin zich goed in kan vinden.

Waarom kiest u voor een Maatwerkmediator?

Alle Maatwerkmediators zijn deskundige en betrokken familiemediators. Maar we zijn ook allemaal verschillend qua achtergrond. Die kennis en ervaring delen wij met elkaar.

U heeft te maken met één mediator, maar in feite wordt u bijgestaan door een hele groep. U profiteert namelijk van het vakmanschap van de andere Maatwerkmediators. Ook als het ingewikkeld wordt op het gebied van kinderen, kunt u vertrouwen op onze deskundigheid. Dat geeft rust.

Neem contact op 

Samen maken we een ouderschapsplan

Die afspraken worden vastgelegd in een ouderschapsplan. Daarin staat beschreven hoe u de zorg- en opvoedingstaken wilt verdelen en de omgang regelt. We spreken af bij welke ouder het kind woont, hoeveel tijd hij met iedere ouder doorbrengt en wie welke taken op zich neemt.

Ook spreekt u af hoe u elkaar informatie geeft en elkaar raadpleegt over belangrijke zaken over het kind. Tot slot maken we afspraken over de kinderalimentatie: de kosten voor het zorgen en opvoeden van uw minderjarige kind.

“Een scheiding voelt als een veilig huis dat ineens helemaal verbouwd wordt. Muren eruit, nieuwe vloerbedekking, ander behang. Eerst is het één grote puinhoop en dan komt er heel langzaam iets moois tevoorschijn. Laat ons rustig mee verven en vraag ons wat we van het uitzicht vinden. Zo bouwen we met jullie samen aan een nieuw huis. Met hier en daar een barst of een kapotte dakpan. Maar wel warm, veilig en stevig. Een plek waar wij ons weer THUIS voelen.”

UIt: Open brief aan alle gescheiden ouders; Villa Pinedo, 2012

De mediator houdt het belang van het kind in het oog

Het kind is meestal niet aanwezig bij de gesprekken die u als ouders voert, maar het is wel een zeer belangrijke partij. Omdat de mediator de belangen van álle partijen behartigt, houdt de mediator het belang van het kind tijdens het mediationtraject steeds in het oog. Sommige ouders kiezen bij maatwerk voor een kindgesprek tijdens de mediation. Dit is het moment om de gevolgen van de scheiding met de kinderen onder begeleiding te bespreken en ze te betrekken bij de keuzes. De kinderen merken immers de meeste effecten van de scheiding.

Vragen? Neem contact op 

Vorige onderwerp

Geldzaken

Geldzaken moeten goed op orde zijn bij een scheiding. Als de financiën niet of niet goed geregeld zijn, staat dit een goede afwikkeling van een scheiding in de weg.

Volgende onderwerp

Huis en hypotheek

Scheiden en verhuizen zijn twee levensgebeurtenissen die grote (emotionele) impact hebben op uw leven.