Mediation echtscheiding

Aan een scheiding liggen vaak communicatieproblemen met uw (ex-)partner ten grondslag. Ook tijdens de echtscheidingsprocedure spelen deze problemen in veel gevallen op. Daarom kan mediation bij een echtscheiding helpen om in goed overleg heldere afspraken te maken. Dat is belangrijk om een moeilijke periode goed af te sluiten en een stabiele situatie te creëren voor uw eventuele kinderen.

Mediation wordt bij een echtscheiding tegenwoordig veel aangeraden. Een mediator is in dat geval de bemiddelende partij die ervoor zorgt dat u samen snel tot een oplossing komt. Bijvoorbeeld op het gebied van financiën, maar ook op het gebied van hypotheek, psychologie, emoties en afspraken rondom de kinderen.

Waarom mediation bij een echtscheiding?

Maatwerkmediators hebben uiteenlopende achtergronden en kunnen u daarom altijd van dienst zijn in uw specifieke situatie. Van advocatuur tot notariaat en van gedragswetenschap tot financiële dienstverlening: wij bieden altijd een specialist die u kan helpen bij uw vraagstuk. Dat maakt mediation bij uw echtscheiding een toegevoegde waarde ten opzichte van een advocaat.

De kosten van onze dienstverlening zijn afhankelijk van de mediator die u inschakelt. U verdient deze doorgaans terug doordat u op advies de optimale financiële keuzes maakt. Denk aan regelingen met betrekking tot partneralimentatie, kinderalimentatie, het huis en uw hypotheek. Het maken van de juiste keuzes is noodzakelijk om met een sterke financiële basis uw leven te vervolgen.

Mediator inschakelen bij scheiding

Mediation bij uw echtscheiding is in het bijzonder aan te raden als u kinderen heeft. Zij worden logischerwijs sterk getroffen door de scheiding en hebben goede begeleiding nodig om dit lastige proces een plekje te kunnen geven. Vaak willen kinderen afstand nemen van de situatie, maar juist betrokken worden in de nieuwe afspraken en regelingen.

Deze worden vastgelegd in een ouderschapsplan en daarom is een goede formulering van dat plan van het grootste belang. De mediator zorgt als onderdeel van het ouderschapsplan voor een zorgregeling waar iedereen mee kan leven, zodat er geen misverstand kan bestaan over de afspraken. Dat verdient de voorkeur boven een vechtscheiding met een dure advocaat.

Mediation bij echtscheiding verplicht?

Wij krijgen vaak de vraag of mediation bij een echtscheiding verplicht is. In veel gevallen is dat niet zo, maar wel gaan er in de politiek steeds meer stemmen op om dit verplicht te maken. Dat komt omdat mediators hun meerwaarde in de praktijk inmiddels ruimschoots hebben bewezen. Zij hebben al talloze complexe scheidingsprocedures in goede banen geleid.

Wilt u bij uw echtscheiding ook gebruik maken van mediation? Schakel dan de MfN-gecertificeerde Maatwerkmediators in. Wij bieden u de keuze uit experts in meerdere vakgebieden en koppelen u aan de beste specialist voor uw situatie. Bel voor meer informatie naar 0591-670591 of neem direct contact op met de mediator van uw keuze.