Ik wil scheiden, wat moet ik doen?

Niet elke relatie is voor altijd. Merkt u dat het niet langer gaat en heeft u dit uw partner ook al laten weten? Dan is het tijd voor de gevreesde stap: een scheiding. Als u eenmaal zeker weet dat u wilt scheiden, vraagt u zich ongetwijfeld af wat u moet doen. De eerste stap is het inschakelen van gespecialiseerde hulp in de vorm van mediation.

Een mediator vormt de bemiddelende partij tussen u en uw partner en is gespecialiseerd in de procedure rondom een echtscheiding. U wilt deze vervelende periode in uw leven niet alleen zo snel mogelijk afsluiten, maar ook op de juiste manier. Dat betekent in een ideale situatie een scheiding in goed overleg waarbij u heldere afspraken maakt over financiën en (de zorg voor) kinderen.

Ik wil scheiden, waar moet ik beginnen?

Als u wilt scheiden, is het soms lastig om te bepalen waar u moet beginnen. Het is belangrijk om het proces niet nodeloos ingewikkeld te maken. Hoe eerder u de hulp van een mediator inschakelt, hoe sneller alles geregeld wordt. De eerste stap bij mediation is het in kaart brengen van uw huidige situatie en de persoonlijke wensen die u heeft rondom de echtscheidingsprocedure.

De mediator zorgt ervoor dat de scheiding met uw partner in harmonie verloopt en dat uw persoonlijke belangen op de juiste wijze behartigd worden. Het alternatief is dat u beiden een advocaat inschakelt en in de rechtbank vierkant tegenover elkaar komt te staan. Dat kost beide partijen vaak veel meer geld en levert een hoop onnodige frustratie op.

Een scheiding, wat te regelen?

De focus van een mediator is doorgaans dan ook breder dan die van een advocaat. Bij Maatwerkmediators heeft u weliswaar de keuze uit specialisten met een achtergrond in de advocatuur, maar ook bieden wij experts met een specialisme in vakgebieden als financiële dienstverlening en psychologie. Hierdoor weet u zeker dat alles rondom uw scheiding op optimale wijze geregeld wordt.

Wat gaat onze mediator concreet voor u doen als u wilt scheiden? Allereerst krijgt u advies over de best denkbare regelingen rondom financiën, huis en hypotheek. Als er kinderen in het spel zijn, is hier in het traject van mediation ook veel aandacht voor. Het is belangrijk dat de kinderen zich kunnen vinden in de getroffen regelingen en afspraken en er een ouderschapsplan op maat komt.

Ik wil scheiden, wat moet ik doen?

Op de vraag wat u moet doen als u wilt scheiden kunnen wij samenvattend dan ook een kort maar krachtig antwoord geven: u schakelt Maatwerkmediators in. Onze MfN-gecertificeerde specialisten gaan voor u aan de slag en doen er alles aan om het traject voor u en uw kinderen zo geruisloos mogelijk te laten verlopen.

Het eerste wat u wilt doen na een scheiding, is immers met hernieuwde energie vooruitblikken op een rooskleurige toekomst. Wij zorgen ervoor dat u houvast heeft aan een duidelijk financieel plaatje en heldere afspraken met uw (ex-)partner. Meer informatie aanvragen of direct een mediator spreken? Bel ons op 0591-670591.