Familie meditor

Scheiden is een verdrietige en complexe aangelegenheid. Verdrietig, omdat niet alleen partners maar ook kinderen erdoor worden getroffen. Complex, omdat financiële zaken en emoties vaak nauw met elkaar verweven zijn. Een ervaren familie mediator van Maatwerkmediators begeleidt u in deze lastige tijd en zorgt ervoor dat u de juiste beslissingen neemt.

Wat die beslissingen zijn, is afhankelijk van uw specifieke situatie. Geen enkele scheiding is hetzelfde en daarom heeft u een familiemediator nodig die expert is in uw specifieke vraagstuk. Bij Maatwerkmediators hebben wij altijd zo’n specialist in huis en hierdoor weet u zeker dat u de best denkbare begeleiding krijgt in een tijd waarin u wel wat ondersteuning kunt gebruiken.

Mediator bij familieproblemen

Familieproblemen zijn soms explosief van aard, maar stapelen zich andere keren geleidelijkerwijs op. Voordat u er als partners erg in heeft, belandt u op een punt waar de problemen onoplosbaar blijken. In dat geval is scheiden de enige optie, maar liefst natuurlijk wel in goed overleg. Daar heeft u niet alleen zelf baat bij, maar zeker ook uw eventuele kinderen.

Een familie mediator zet uw wensen op een rijtje en bemiddelt om voor u beiden tot een juiste oplossing te komen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de partneralimentatie? En wie blijft er tijdens de echtscheidingsprocedure in het huis wonen? Een deskundige familiemediator leidt dit soort financiële en hypothecaire zaken voor u in goede banen.

Familiemediator bij scheiding en conflicten

Een scheiding is niet alleen een emotionele gebeurtenis voor uzelf, maar eerst en vooral voor uw kinderen. Belangrijk is om toe te werken naar een nieuwe situatie die de kinderen stabiliteit en duidelijkheid verschaft. Maatwerkmediators beschikken over jarenlange ervaring met kindvraagstukken in echtscheidingsprocedures en voorzien u van advies op maat.

Samen met u bespreekt de familie mediator belangrijke thema’s zoals een ouderschapsplan als onderdeel van een echtscheidingsconvenant, een zorgregeling met afspraken over overdracht en kinderalimentatie aan de hand van uw draagkracht. Dit zijn uiterst belangrijke zaken om een loyaliteitsconflict te voorkomen en een stabiele situatie voor uw kinderen te garanderen.

Bemiddeling door een ervaren familie mediator

Het inschakelen van een familiemediator zorgt ervoor dat u uw scheiding op de best mogelijke manier afhandelt. Daarnaast helpt het u ook op emotioneel vlak een stapje verder. Een goed afgewikkelde echtscheidingsprocedure resulteert na de onvermijdelijke eerste fasen van ontkenning en schuld uiteindelijk in acceptatie en hoop op een betere toekomst.

Bent u op zoek naar de juiste familiemediator voor uw specifieke situatie? Neem dan contact op met Maatwerkmediators voor advies op maat. Al onze familie mediators zijn MfN-gecertificeerd en beschikken elk over hun eigen specialisme. Bel direct naar 0591-670591 om de mogelijkheden te bespreken en alvast advies in te winnen waar u iets aan heeft.