Familie mediation

Een scheiding is een ingrijpende gebeurtenis in uw leven. En misschien nog wel meer in dat van uw kinderen. Welke afspraken maakt u om het proces voor alle betrokkenen zo pijnloos mogelijk te maken? En welke financiële regelingen zijn noodzakelijk voor een hoopvol nieuw begin? Familie mediation geeft u antwoord op deze en andere vragen.

Maatwerkmediators bieden u deskundige familiemediation in geval van een echtscheiding of een ander conflict in de familiaire sfeer. Elke scheiding is anders en daarom kiest u voor de mediator die is gespecialiseerd in uw specifieke problematiek. Zo weet u zeker dat u in een hectische situatie de juiste keuzes maakt en snel weer verder kunt met uw leven.

Familiemediation bij conflict in de familie

Aan een scheiding gaat vaak een langslepend conflict of familieruzie vooraf. Het is zaak deze ontwikkeling in een vroegtijdig stadium te herkennen en samen in goed overleg het tij proberen te keren. Lukt dat keer op keer niet? Dan besluit u vroeg of laat tot een echtscheiding – die niet altijd zo loopt als u beiden had gehoopt.

Alleen al de financiële afwikkeling van een scheiding brengt veel kopzorgen met zich mee. Deze geldzaken hebben immers niet alleen invloed op uw eigen situatie, maar ook op die van uw eventuele kinderen. Familie mediation van Maatwerkmediators zorgt ervoor dat u het overzicht behoudt en aandacht schenkt aan belangrijke financiële zaken.

Deskundige mediation bij familieproblemen

Financiën en emotie zijn bij een scheiding onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wie blijft er immers in het huis wonen? Hoe regelt u dat met de hypotheek? Het zijn allemaal vragen die bij familiemediation uitgebreid aan bod komen. Een helder antwoord op deze vragen is cruciaal om in een later stadium niet voor onverwachte verrassingen te staan.

Heeft u de knoop over huis en hypotheek eenmaal doorgehakt? Dan is er nog de vraag waar de kinderen gaan wonen. De familie mediator van Maatwerkmediators heeft veel ervaring met ouderschapsplannen, zorgregelingen en kinderalimentatie. Hierdoor bent u altijd verzekerd van het best mogelijke advies in het belang van uw kinderen.

Familie mediation bij echtscheiding

Familieproblemen zoals een scheiding zorgen voor veel onrust en hoog oplopende emoties binnen het gezin. Na de eerste fasen van ontkenning en schuldgevoel is het tijd voor de volgende stappen: berusting en zingeving. Familie mediation van Maatwerkmediators zorgt ervoor dat u deze stappen sneller zet en zo eerder toewerkt naar integratie van uw nieuwe situatie.

Alle Maatwerkmediators zijn MfN-geregistreerd en actualiseren hun kennis over familiemediation regelmatig. Daarnaast heeft elke familiemediator zijn eigen specialisme. Meer weten over onze mediators en de hulp die zij kunnen bieden in uw situatie? Neem vrijblijvend contact op en bel naar 0591-670591.