Echtscheiding mediator

Een scheiding betekent een zware periode voor alle betrokkenen. De emotionele en financiële consequenties zijn groot. Wilt u de schade zoveel mogelijk beperken en een solide fundament leggen onder een nieuw begin? Schakel dan een echtscheiding mediator in om u te begeleiden in dit complexe proces.

Een mediator bij een echtscheiding is tegenwoordig erg gebruikelijk. Sterker nog: het is bijna noodzakelijk als u geen zaken aan het toeval wilt overlaten. Deskundige mediation zorgt ervoor dat u uw financiële zaken goed regelt en ook op emotioneel vlak de best mogelijke beslissingen neemt. Niet alleen voor uzelf, maar ook voor uw eventuele kinderen.

Mediator bij een echtscheiding verstandig

Een echtscheiding mediator van Maatwerkmediators is op de hoogte van alle zaken die bij een scheiding komen kijken. En dat zijn er nogal wat. Denk alleen al aan financiën, wetgeving, hypotheek en psychologie. Op elk vlak heeft u de juiste ondersteuning nodig. Daarin kunnen wij als geen ander voorzien, omdat elk van onze mediators in een eigen vakgebied specialist is.

Neem uw geldzaken als voorbeeld. Hoelang moet u eigenlijk partneralimentatie betalen in geval van een scheiding? En eindigt deze betalingsverplichting als u met pensioen gaat? Onze mediator geeft u antwoord op deze en tal van andere vragen en zorgt ervoor dat u het hoofd koel houdt in onzekere tijden.

Mediation bij een scheiding

Heeft u kinderen? Dan heeft u ongetwijfeld nagedacht over de gevolgen van uw beslissing om een einde te maken aan het huwelijk. Voor kinderen is dit besluit vaak lastig te verteren, maar tegelijkertijd willen ze meegenomen worden in de regelingen die de ouders bedenken. De juiste mediation zorgt ervoor dat deze regelingen altijd in het belang zijn van uw kinderen.

Zelfs als uw echtscheiding in relatief goede harmonie verloopt, is het belangrijk om een mediator in het proces te betrekken. Na een scheiding kunnen situaties namelijk in een oogwenk veranderen en het is daarom cruciaal om duidelijke afspraken vast te leggen in een ouderschapsplan. Ook zaken zoals omgangsregelingen en kinderalimentatie komen hierin aan bod.

Kies de juiste echtscheiding mediator

Na een scheiding is het zaak om de draad weer op te pakken en verder te gaan met uw leven. In eerste instantie is dat niet makkelijk, maar na verloop van tijd gloort er weer licht aan de horizon. Het inschakelen van een mediator zorgt ervoor dat het traject rondom uw echtscheiding beter verloopt, zodat u de toekomst met nieuwe energie positief tegemoet kunt zien.

Weet u niet welke echtscheiding mediator in uw geval de beste keuze is? Vraag ons dan simpelweg om vrijblijvend advies. Maatwerkmediators beschikt over meerdere specialisten die veel kennis hebben van uw specifieke vraagstuk. Zo weet u zeker dat u rondom uw scheiding de juiste beslissingen neemt en geen belangrijke zaken vergeet. Bel ons op 0591-670591.